Citroën HY bouwplaat

Voor de mensen die bij de warme kachel wat te doen willen hebben dit weekeinde:
ik kwam nog een door mij getekende/gemaakte bouwplaat tegen van de HY in schaal 1:43
Als je het liked dan heb ik ook nog een grijze versie met korte wielbasis en imperiaal.
Klik hier om de bouwplaat in jpg op te halen van het web. Veel knutselplezier!

1 reactie op “Citroën HY bouwplaat

  1. Ik ben een groot verzamelaar en bouwer van papieren bouwplaten, de zg “papercraft” in al zijn soorten en modellen. Alles wat rijdt, vaart, vliegt, huizen en alles wat je nog meer kunt bedenken. Ver over de 3000! Ook van de Citroën HY heb ik wel geteld 936 bouwplaten zoals van het model hierboven. Meer dan 600 genummerd, en ongeveer 300 ongenummerd. Er zijn werkelijk heel leuke modellen bij. Van de week had ik eindelijk eens even tijd om een HY te gaan maken. Dat ging absoluut niet makkelijk. Reden is dat er “nergens” een fatsoenlijke beschrijving is te vinden “hoe” je de lijmlipjes van voorste “wielbakken” moet vouwen én plakken. Ook van de zg ophangconstruktie voor de wielen is niet duidelijk hoe je dat moet doen of plakken. Ik heb al eens eerder een dergelijke ervaring gehad met het maken van de rode lokomotief als “kertstrein” van Paper-replika.com, ook hier was de instruktie sumier en er zaten ook nog eens fouten in. . Ik heb de lokomotief 3 x moeten maken voor hij goed was. Ik heb daar zelf maar een beschrijving bij gemaakt met foto’s ter verduidelijking. Nu ga ik mij toeleggen op deze HY modellen om er een goede bouwinstruktie bij te maken mét foto’s. Dat ik handig genoeg ben met bouwplaten en om zelfs een eigen ontwerp er in aan/in te passen, zou ik zeggen kijk eens op mijn FB pagina onder mijn fotonaam John Statue, waar ik een DAF truck heb staan in de versie van The A-Team. Mocht iemand vragen hebben over een specifieke bouwplaat of aanwijzingen dan help ik graag. Ik heb zeker heel veel tips die uw modellen mooier afgewerkt kunnen tonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>